CÁCH SỬ DỤNG BLOG NÀY

1. Đối tượng độc giả hướng đến là những bạn trẻ có máu phiêu lưu thích chu du xứ người trong thời gian dài nhưng với số tiền tối thiểu nhất có thể; ngoài ra đối tượng còn là những người có tâm hồn rộng mở, sẳn sàng dẹp cái tôi và quan điểm của mình sang bên để tiếp nhận những quan điểm mới và là người biết tôn trọng công sức của người khác. Nếu không thuộc hai nhóm đối tượng trên thì xin mời qua blog khác hay trang web khác mà chơi. Tôi không cần nhiều độc giả; chỉ cần người đọc có tâm mà thôi.

2. Toàn bộ blog được viết là của cùng một chuyến đi kéo dài vài năm và được viết theo dạng nhật ký nên ý tưởng có đôi lúc lộn xộn. Mong mọi người thông cảm!!! Đa phần nhật ký ghi chép của từng quốc gia nằm trong những mục có tiêu đề "Tôi đi......(tên quốc gia). Những mục khác thì theo chủ đề để cho bạn đọc dễ tra cứu.

3. Do tôi là người viết duy nhất của blog này và lại viết trong quá trình đang đi nên bỏ không ít công sức, thời gian và phải chiến đấu với cả bệnh lười để cập nhật thông tin trên blog nên mong mọi người tôn trọng bằng cách hãy đọc kỹ trước khi quyết định đặt câu hỏi mà hỏi điều gì nhé!!! Thứ nhất là tôi không nhớ thông tin mà trả lời; thứ hai là tôi cũng không có thời gian tra lục lại. Tuy nhiên khi "bí" quá thì có thể hỏi các bạn nhé!!!

4. Câu trả lời cho câu hỏi mà tôi vô cùng căm ghét nhưng nhiều người lại thích hỏi. Câu hỏi: "Khi nào về Sài Gòn / Việt Nam?" Câu trả lời: "Ra đi không hẹn ngày về; Khi chưa hết "máu", chưa về cố hương."

5. Bạn suy nghĩ khác tôi không có nghĩa là bạn đúng, tôi sai hay tôi đúng, bạn sai. Bạn suy nghĩ khác tôi bởi vì tôi và bạn không giống nhau. The meaning of life is not in trying to find out who is right, who is wrong; the meaning of life is in accepting each other's differences.

6. "Với bát cơm ngàn nhà; Một mình muôn dặm xa; Chốn chốn không phải nhà; Chỗ nào cũng là nhà."

7. Blog mới của tôi: http://khongdenkhongdi.blogspot.com/ Những bài liên quan đến Phật Pháp Tăng đã, đang và sẽ được đăng tải trên blog mới này. Bạn nào có quan tâm thì xin mời qua bên ấy đọc nghen! Cảm ơn.

8. Tự do là ung dung trong ràng buộc.
Hạnh phúc là tự tại giữa đau thương.

Project 1 - The Heart Shop

Introduction

Traveling as a backpacker is something I am addicted to. It helps widen my eyes and my heart in front of a world with many inequalities. The distance between the the rich and the poor, between the developed and under-developed or developing countries is something haunting to me. I could not have had a different point of view about the world if I hadn't traveled. In my perspective, young people need to be encouraged to go; so the birth of this blog is the result. 

Besides, traveling also reveals to me the sufferings of under-privileged people in any society. Bhikkhu Visuddhacara used to say: "The world is made up of people; people make up the world. If you change the people, you are changing the world. And you start with yourself. After all, are you also not one of the people in the world?" Isn't it logical that each of us needs to change our self before thinking of changing the world? 

Therefore, the establishment of "The Heart Shop" is to prove that I am starting to change myself and to help people start the changing process of themselves. Everybody in this world needs help but the under-privileged, especially the disabled are those who need help the most.

Talking with the disabled gave me the idea that even though they are disabled, they don't want to be considered as invalid. They can work to support their own families and the most help they need is a market for their products in fact, not the money given as charity. Buying and using their products is helping them stand on their feet proudly. Therefore, changing ourselves should be started with changing our shopping habit - Buy and use more products made by the under-privileged.

How could the largest part of profit from the Heart Shop be used? Micro-credit is what we have been aiming at. Small loans are lent to those who need them to produce or to improve the product quality. The repayments are for other producers in need. Stable lives of our producers are our target.

The Heart Shop

Description:

Name “The Heart Shop”

Vision: We create a world of love where no one is under-priviledged.

Mission statement: The establishment of “ The Heart Shop” is not only to sell handicraft products  and souvenirs made by the under-priviledged; our primary mission is to sell their efforts to be useful people and to sell the care that each person wants to give to their beloved. “To love and to be loved” is what we want to spread to each of our supplier and customer.

Values: 
  1. Corpotate Social Responsibility - our focus is on the people we work with (suppliers, manufacturers, customers and the community); the only profit we strive for is the one which helps bring benefits to these people, and through which we can nurture and promulgate the concept of “ To love and to be loved”
  2. Honesty and Integrity - we are committed to performing our work with truth and transparency.
  3. Profit, but profit from work that benefits society
  4. Nurturing and promulgation of “To love and to be loved”
 These values serve as guidelines for our conduct and behaviour as we work towards our vision.

Products:

The Vietnamese handicraft products are made by Vietnamese disabled people such as the dumb, the deaf, the blind, the armless, the legless, or the victims of Orange Agent, etc.

Cambodian Products are made by vulnerable women, Landmine and Polio Disabled Artisans, and young disabled Cambodians.

Laotian products are made by Laotian disabled women.

The Tibetan handicraft products are made by Tibetan refugees in India, those who have no nationality.


Samples of their products:

Vietnamese Products - Sản phẩm Việt Nam

Tray (S)

Tray (S)

tray (S)

Vase (S)
silver tray (S)
coconut doll (S)

coconut bowls (S)

wood carving - elephant riding (S)

Wood carving -Playing music (S)

Wood carving - Rice pounding in moonlight (S)

Wood carving-Uncle Ho (S)
Handbag from coconut shell (S)

wood joining - one-pillar pagoda (S)

Cambodian Products - Sản Phẩm Cambuchia

Ring belt from thread
Lobster-hand woven from thread (Y)
hairclip-coconut shell
hairclip-coconut shell (Y)
Mother with toddler (Y)

Dancing Apsara (Y)

Jesus (Y)
Baby Jesus (Y)
Joseph, Mary and Jesus (Y)
Christmas Angel (Y)
Christmas star (Y)
Santa Claus sleigh (Y)
The Buddha (Y)

Laotian Products - Sản Phẩm Lào

Napkin- Set of 12

Photo Frame-made from recycled paper (W)

Purse (W)

Men's wallet

Passport Carrier (W)

Travel Bag (W)

Cell Phone Holder (w)
Pencil case (W)
Draw String Handbag (W)

Tibetan Products - Sản Phẩm Tây Tạng

Prayer flags
Tibet flag

Skirt
Chupa -Tibetan traditional clothes
wallet
Purse
Handbag
handbag
Cymbals
Bell and Dorje
singing bowl
Praying cushion
Praying wheel
Necklace
Necklace
Earrings
Pendant
Om Pendant
Mandala Pendant
Buddha Eye Pendant
Wrist malas
Praying beads
Bracelet

Thangkas

Thangkas

Thangkas

Thangkas

Thangkas

Thangkas

Thangkas


Text holder

Text holder

rug

rug

rug

rug


Incense burner

Incense burner

Incense burner

Incense burner

Incense burner

Incense

Incense

Incense

Incense
Mask

Incense

Door curtain

Door curtain

Door curtain

Door curtain

Door curtain

Door curtain


Mandala

Mandala

Mandala

Mandala

Mandala

Mandala

Mandala